Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizza med bacon

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hembakad pizza är både gott och billigt. Allra godast blir det när man kavlar degen tunt och är frikostig med fyllningen - här med paprika, purjolök och bacon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vattnet till 37 grader. Smula jästen i en degbunke och lös upp den med det ljumma vattnet.
  2. Tillsätt salt och mjöl. Arbeta kraftigt till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk ca en timme. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Dela degen i fyra bitar. Forma varje bit till en bulle och kavla sedan ut dem till runda plattor, knappt ½ cm tjocka. Lägg dem två och två på bakpappersklädda plåtar.
  4. Strimla purjolök och paprika. Bred ut de krossade tomaterna på bottnarna.
  5. Fördela bacontärningar och purjolöksstrimlor på pizzorna. Strö nymald svartpeppar över.
  6. Lägg paprikastrimlorna i ett mönster på varje pizza. Strö till sist över osten. Grädda dem mitt i ugnen ca 25 minuter.
  7. Har du bråttom? Använd då tunnbröd som pizzabotten, täck med fyllning och grädda i ugnen ca 10 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Monika46 31 oktober 2008

    Mycket god. Jag bytte och tog hälften kokt skinka och hälften bacon och lite rödlök. Mvh Monika

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.