Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizza med kyckling och ost

 
Skriv ut

Detta är ett utmärkt sätt att ta tillvara på rester av grillad kyckling.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ger 2 bottnar
  2. Sikta samman mjölsorterna. Häll vatten, jäst, honung, och olivolja i en matberedare. Tillsätt 5 msk av mjölet och rör till en slät blandning. Täck över med en bakduk och låt stå i 20 minuter, då ett skum bör ha formats på ytan. Tillsätt resterande mjöl och salt och kör med matberdedarens degkrokar i 4 minuter eller knåda för hand i 10 minuter tills allt mjöl är inarbetat i en smidig deg. Täck med bakduk och ställ att jäsa varmt i ca 1-1½ timme.
  3. Pizzasås:
  4. Hetta upp olja i en stor tjockbottnad stekpanna. Tillsätt vitlök och fräs ett par minuter. Häll i tomaterna och krossa dem med en träslev. Låt sjuda i 15- 20 minuter tills nästan all vätska kokat bort och såsen tjocknat. Tillsätt salt, oregano och chili efter smak. Det blir ca 2 dl sås.
  5. Värmg ugnen till 250 grader och baka ut 2 pizzabottnar. Dela upp såsen mellan de 2 bottnarna.Bred ut den jämnt men lämna en kant på 1 cm runt om. Strö hälften av osten på vardera pizza och fördela sedan även den grillade kycklingen och löken på samma sätt. Peppra efter smak.
  6. Grädda i 8 - 10 minuter mitt ugnen tills dess att osten smält och kanterna blivit gyllenbruna. Strö persilja och parmesanost över. Skär upp i bitar och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.