Detta är ett utmärkt sätt att ta tillvara på rester av grillad kyckling.
Instruktioner
- Ger 2 bottnar
- Sikta samman mjölsorterna. Häll vatten, jäst, honung, och olivolja i en matberedare. Tillsätt 5 msk av mjölet och rör till en slät blandning. Täck över med en bakduk och låt stå i 20 minuter, då ett skum bör ha formats på ytan. Tillsätt resterande mjöl och salt och kör med matberdedarens degkrokar i 4 minuter eller knåda för hand i 10 minuter tills allt mjöl är inarbetat i en smidig deg. Täck med bakduk och ställ att jäsa varmt i ca 1-1½ timme.
- Pizzasås:
- Hetta upp olja i en stor tjockbottnad stekpanna. Tillsätt vitlök och fräs ett par minuter. Häll i tomaterna och krossa dem med en träslev. Låt sjuda i 15- 20 minuter tills nästan all vätska kokat bort och såsen tjocknat. Tillsätt salt, oregano och chili efter smak. Det blir ca 2 dl sås.
- Värmg ugnen till 250 grader och baka ut 2 pizzabottnar. Dela upp såsen mellan de 2 bottnarna.Bred ut den jämnt men lämna en kant på 1 cm runt om. Strö hälften av osten på vardera pizza och fördela sedan även den grillade kycklingen och löken på samma sätt. Peppra efter smak.
- Grädda i 8 - 10 minuter mitt ugnen tills dess att osten smält och kanterna blivit gyllenbruna. Strö persilja och parmesanost över. Skär upp i bitar och servera.
Publicerat den
12 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar