Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizza med mozzarella

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Du trollar enkelt fram en aptitretande pizza med en fyllning av mozzarella, färsk basilika och solmogna tomater, som smakar och doftar ljuvligt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnen. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37 grader. Häll vattnet över jästen och rör tills den löst sig.
  2. Tillsätt olivolja och salt i degspadet. Arbeta in mjölet, lite i taget, till en slät deg. Knåda degen blank och smidig på ett mjölat bord.
  3. Lägg tillbaka degen i bunken. Låt den jäsa övertäckt ca 30 minuter på en dragfri och rumsvarm plats. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Ta upp och knåda degen igen på ett mjölat bord, platta ut den något. Vänd degen och kavla ut den till en rund botten. Vik upp en kant runtom.
  5. Bred ut tomatpuré på bottnen. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå. Strö den hackade basilikan över tomaterna. Salta och peppra. Skiva eller strimla mozzarellan och fördela den överst.
  6. För försiktigt över pizzan till en bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter tills osten smält och fått lite färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.