Du trollar enkelt fram en aptitretande pizza med en fyllning av mozzarella, färsk basilika och solmogna tomater, som smakar och doftar ljuvligt.
Instruktioner
- Börja med bottnen. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37 grader. Häll vattnet över jästen och rör tills den löst sig.
- Tillsätt olivolja och salt i degspadet. Arbeta in mjölet, lite i taget, till en slät deg. Knåda degen blank och smidig på ett mjölat bord.
- Lägg tillbaka degen i bunken. Låt den jäsa övertäckt ca 30 minuter på en dragfri och rumsvarm plats. Sätt ugnen på 200 grader.
- Ta upp och knåda degen igen på ett mjölat bord, platta ut den något. Vänd degen och kavla ut den till en rund botten. Vik upp en kant runtom.
- Bred ut tomatpuré på bottnen. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå. Strö den hackade basilikan över tomaterna. Salta och peppra. Skiva eller strimla mozzarellan och fördela den överst.
- För försiktigt över pizzan till en bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter tills osten smält och fått lite färg.
Publicerat den
16 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar