Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizza med Nutella och bär

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

En läcker dessertpizza från grillen kommer att göra succé på sommarens middagar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med det fingervarma vattnet. Rör ner socker, salt och olja. Blanda i nästan allt mjöl och arbeta ihop till en deg. Arbeta degen smidig och fast för hand eller i maskin. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
  2. Lägg en pizzasten på grillen, det tar ca 30 minuter för stenen att bli varm.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord, dela den i två bitar och gör en rund bulle av varje bit. Kavla ut varje bulle till en rund platta, ca 25 cm i diameter. Täck bottnarna med Nutella, toppa med bär och grovriven choklad.
  4. Grädda pizzorna på pizzastenen mitt på grillen under lock i ca 10 minuter.
  5. Servera dessertpizzorna i portionsbitar, antingen som de är eller med en kula vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.