En läcker dessertpizza från grillen kommer att göra succé på sommarens middagar.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med det fingervarma vattnet. Rör ner socker, salt och olja. Blanda i nästan allt mjöl och arbeta ihop till en deg. Arbeta degen smidig och fast för hand eller i maskin. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
- Lägg en pizzasten på grillen, det tar ca 30 minuter för stenen att bli varm.
- Ta upp degen på mjölat bakbord, dela den i två bitar och gör en rund bulle av varje bit. Kavla ut varje bulle till en rund platta, ca 25 cm i diameter. Täck bottnarna med Nutella, toppa med bär och grovriven choklad.
- Grädda pizzorna på pizzastenen mitt på grillen under lock i ca 10 minuter.
- Servera dessertpizzorna i portionsbitar, antingen som de är eller med en kula vaniljglass.
Publicerat den
9 juni 2015
Liknande recept
Skriv kommentar