Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizza med pizzadeg på bakpulver

(17 kommentarer)  
Pizza med pizzadeg på bakpulver Pizza med pizzadeg på bakpulver Pizza med pizzadeg på bakpulver
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Väldigt enkel

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, bakpulver, salt i en bunke. Tillsätt matfettet skuret i små bitar.
  2. Finfördela med fingrarna till en grynig massa. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt till en smidig deg.
  3. Kavla ut degen till två stora runda pizzaformar eller på en plåt.
  4. Fyllning: Häll på ketchup och bred ut till ett jämnt lager. Skär bacon i små bitar och fördela jämnt. Skär champinjoner i skivor och fördela dem. Skär ananasen i små bitar och fördela dem jämnt. Strö över kryddor. Strö över riven ost.
  5. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 15-20 minuter.
  6. Servera med sallad.

Liknande recept

Kommentarer (17)

  • SEAbjrpn 26 augusti 2008

    Lätt att göra , ska prova den ikväll. Kram SEA

  • tomisi 7 juli 2009

    Supergod kvällsmat. Blev glatt överraskad av att pizzabottnen blev så god med bakpulver. Stort tack Vi kommer tyvär äta detta för ofta pga all ost

  • Robjoo 29 november 2009

    Mycket god pizzadeg den kommer vi att göra fler ggr... en klar femma från oss Mvh/robjoo

  • frillancillan 21 april 2010

    Tack så jättemycket för detta recept, verkligen superenkel och god pizzadeg! Eftersom både sambon och jag föredrar frasiga bottnar så förgräddade jag bottnen i 10 min innan jag la på fyllningen och det vart JÄTTEBRA! Vår smak på fyllning skiljer sig väldigt så jag gjorde ena sidan med skinka, champinjoner, tomat och ananas och den andra med allt utom ananasen men med anjovis, rekommenderas varmt!

  • LatinaMiia 18 juli 2010

    Såå lätt recept som blev såå god!! Gjorde degen igår kväll o delade ut den till mina tre barn så dom kunde göra sina egna pizzor :) ingen blev den andra lik men alla blev lika goda :) Tack så mkt för att du delade me dej av receptet! De här gör vi om fler gånger :) En 5:a från oss :)

  • Bullmorsan 11 september 2010

    Jätteenkel och god pizzadeg, perfekt att baka med bakpulver som alltid finns hemma istället för jäst! Tack för receptet!

  • jullan73 12 september 2010

    Tusen tack för ett mkt bra recept. Lättbakat och gott.

  • recepttorka 15 september 2010

    Snabbt smidigt och gott! Tack för ett bra recept/ Maria.

  • sonjalainen 19 september 2010

    Superduper jättegod och lätt att göra. För både barn och vuxna...

  • Neta52 7 november 2010

    Väldigt lätt att göra och det går ju så snabbt, när man slipper jäsa en deg. Maken såg lite tveksam ut när jag första gången sa att jag skulle göra en pizza, men efter att ha smakat den var han (och jag också) mäkta iponerad, så nu har jag gjort den flera gånger. Jag ger betyg 5.

  • MammaMariam 18 juli 2011

    Har inte din smak på fyllning men degreceptet var toppen! Det kommer jag definitivt använda fler gånger.

  • Keadyeva 23 april 2012

    Super gott deg recept. Jag gjorde dubbel sats for langpanna och anvande 3 olika fyllningar samt gjorde 2 vegetariska pizzor i mindre ugnsformar. Alla alskade pizzorna bade bottnar och fyllningar.

  • mili 3 maj 2012

    Snabbt och gott recept, 5 stjärnor får det från mej. Tack!

  • katbeghan 25 november 2012

    Snabb och helt ok pizza. Jag tyckte den var något godare än min man. Han tyckte det blev lite för tunn botten, jäste typ inget... Och det kan jag hålla med om, men smaken var det inget fel på. Och det beror jo på vad man väljer att lägga på! Min man ville nog häller ha chillisås istället för ketchup på botten om jag gör den flera gånger. För lite mer hetta och smak... Barnen tyckte om den iallafall, så vi ger den en fyra! Lägger med en bild från vår middag. Tack för receptet!

  • jennienil 20 december 2012

    Både jag och mina barn är tacksamma för den här snabba pizzadegen. Äntligen en deg som barnen har tålamod till. Använder den på förskolan jag jobbar på oxå när vi gör pizzabullar. En klar 5:a!

  • Morada 28 januari 2013

    Underbart enkelt recept, och så lätt att variera med olika fyllningar. Men jag tycker det är för stor sats. Idag gjorde jag en halv sats deg istället, och det blev fortfarande tillräckligt för att fylla botten på min långpanna till mer än 2/3 (lunch åt mig idag och tre matlådor). Då räcker det dessutom att grädda den i 10-15 minuter. Dagens fyllning blev pesto och mozzarella istället för tomatsås och vanlig ost, det blev inte så tokigt.. :-) Annars är den färdiga tomat-chilisåsen man köper i ganska stora glasflaskor en favorit. Riven ost är smidigt att kunna plocka fram ur frysen, och att ha med en liten konservburk skivad svamp eller majskorn är också trevligt. Annars funkar ju alla möjliga rester...

  • grassicats 15 mars 2014

    Enkel att göra och är hur god som helst....

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.