Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizza med salami och lök á la viktväktarna

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Toppengod pizza! Servera gärna min- Pizzasallad á la viktväktarna till, så blir rätten fulländad. Innehåller endast ca 464 kcal/portion.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pizzadeg: Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör ut jästen med en träslev. Tillsätt mjölk, salt, olja och 4 dl vetemjöl. Arbeta ihop till en slät och smidig deg. Tillsätt ev mer mjöl. Jäs i 1-2 timmar under bakduk.
  2. Tomatsås: Hacka löken. Fräs den i olja i en kastrull. Tillsätt tomater, socker, örtkryddor, salt och peppar. Låt småputtra i 10 minuter. Arbeta degen något på bakbordet och kavla ut den till önskat format. Lägg pizzorna på bakplåtsklädda plåtar. Bred på tomatsåsen. Skär salamin i strimlor och fördela dem på bottnarna. Strö på kapris och smulad fetaost. Gratinera i 250 graders ugn i 10-15 minuter.
  3. Skär rödlöken i tunna klyftor och strö dem över de nygräddade pizzorna. Avsluta med att strö på basilika och oregano.
  4. Servera gärna min pizzasallad á la viktväktarna till denna rätt. Ett recept som du finner på min sida på matklubben. Smaklig spis!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • wonderfulest 7 mars 2010

    du vet ej hur många points det är i den ?! kan vara bra att veta?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.