Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizza med salami och pesto

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God och saftig pizza. Har du bråttom - använd pizzamix till degen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Smula ner jästen i en bunke. Häll lite fingervarmt vatten över 37°C och rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, matfett, salt och det mesta av mjölet. Spara ½ dl till utbakningen.
  3. Arbeta degen blank och smidig, låt degen jäsa övertäckt i ca 15 minuter.
  4. Gör under tiden i ordning fyllningen. Koka upp tomatkross, vitlök, chilisås, vatten, salt och peppar. Låt såsen puttra i ca 10 minuter.
  5. Skiva mozzarellan i ca 1 cm tjocka skivor, Skala och skär löken i tunna ringar.
  6. Dela degen i fyra delar och forma till bullar. Kavla ut dem tunt till runda bottnar, ca 25 cm i diameter. Lägg över dem på bakplåtspappersklädda plåtar.
  7. Bred på tomatblandningen, fördela salami, lök och mozzarella på pizzorna. Klicka över pesto och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills pizzorna fått fin färg.
  8. Det går bra att byta ut mozzarellan mot riven hård ost, 3 - 4 dl.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.