God och saftig pizza. Har du bråttom - använd pizzamix till degen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
- Smula ner jästen i en bunke. Häll lite fingervarmt vatten över 37°C och rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, matfett, salt och det mesta av mjölet. Spara ½ dl till utbakningen.
- Arbeta degen blank och smidig, låt degen jäsa övertäckt i ca 15 minuter.
- Gör under tiden i ordning fyllningen. Koka upp tomatkross, vitlök, chilisås, vatten, salt och peppar. Låt såsen puttra i ca 10 minuter.
- Skiva mozzarellan i ca 1 cm tjocka skivor, Skala och skär löken i tunna ringar.
- Dela degen i fyra delar och forma till bullar. Kavla ut dem tunt till runda bottnar, ca 25 cm i diameter. Lägg över dem på bakplåtspappersklädda plåtar.
- Bred på tomatblandningen, fördela salami, lök och mozzarella på pizzorna. Klicka över pesto och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills pizzorna fått fin färg.
- Det går bra att byta ut mozzarellan mot riven hård ost,
3 - 4 dl.
Publicerat den
4 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar