Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizza med salamikorv

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En starkare variant där salamikorv är huvudkryddan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm, vattmet till fingervärme, ca 37 grader. Smula sönder jästen i en skål och lös upp den i vattnet.
  2. Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta samman till en smidig deg.
  3. Dela degen i fyra delar och låt dem läsa ca 30 munuter under bakduk.
  4. Skölj purjolök och tomater. Strimla purjolöken och skär tomaterna i skivor.
  5. Kavla ut degbitarna till tunna, runda bottnar, ca 24 cm i diameter. Lägg dem på en smord plåt.
  6. Lägg på korv och purjolök och täck med tomatskivor. Lämna kanterna fria. Strö över oregano och riven ost.
  7. Grädda pizzorna i 250 grader ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.