En hemknådad pizzadeg är onekligen värt besväret. Särskilt med en spännande grönsaksfyllning kryddad med kapris och vitlök.
Instruktioner
- Rör ut jästen i lite av vattnet i en bunke. Tillsätt resten av vattnet, saltet och oljan. Rör ner mjölet lite i taget och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Kavla ut pizzadegen tunt på mjölat bakbord. Lägg bakplåtspapper på en plåt och lägg över degen på den. Skiva och stek aubergine i smör ett par minuter på varje sida. Bred tomatpuré på degen och varva sedan aubergine- och tomatskivor över. Dela salladslöken på längden. Fördela löken och övriga ingredienser ovanpå. Strö sist över osten.
- Grädda pizzan i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Publicerat den
13 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Aubergine vitlök o olivolja. Kan väl inte bli fel.