Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizza med skinka och rucolaröra

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Med ett pizzakit i kylen, en bit lagrad ost och lite rökt skinka, kalkon eller kassler kan man trolla fram den läckraste pizzan. Denna goda pizza toppas med en smarrig rucolaröra. Orkar du inte göra den så kan den bytas ut mot färdig pesto. 500 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Strimla skinkan. Kärna ur och strimla paprikan. Rulla ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Kavla ut den så att den blir lika stor som plåten. Bred på tomatsåsen. Strö över skinka, paprika och ost. Grädda pizzan mitt i ugnen ca 15 minuter.
  3. Rucolaröra: Skala vitlöksklyftan. Mixa rucola, vitlök, ost, olja, lite vatten och ½ krm salt med mixerstav eller i en matberedare.
  4. Klipp eller skär pizzan i bitar. Klicka över rucolaröran och garnera med rucolablad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.