Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizza Venedig

 
Skriv ut

God En favorit

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pizzadegen Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt vatten,mjölken och rör om. Tillsätt salt och nästan allt mjöl,arbeta till en smidig deg. Strö över lite mjöl täck med en bakduk låt jäsa ca 1 timme.
  2. Tomatsåsen Fräs lök och vitlök i olivolja så att löken blir blank. Tillsätt tomater,tomatpure,pizzakryddor,salt,peppar och farinsocker. Låt såsen sjuda minst 20 minuter. Låt svalna något.
  3. Ta upp degen på arbetsbänken,dela i 4 delar. Forma till runda bullar,kavla ut till pizzabottnar. Lägg på fyllningen,börja med att lägga på 1-2 msk tomatsås. Lägg sen på riven ost,skinka och räkor. Grädda i 225-275 grader i ca 10 minuter i mitten av ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.