Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizzabiffar med smak av Italien

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Saftiga biffar med ett läckert pizzatäcke. För lite styrka i biffarna, tillsätt sambal oelek efter smak. Ät och njut!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg ströbrödet i en skål och häll över mjölken. Låt det stå och svälla i ca 10 minuter. Skala och finhacka löken. Rör ner den i ströbrödsblandningen tillsammans med färs, ägg, salt och peppar. Arbeta till en smidig smet. Forma 8 biffar. Bryn dem i lite smör i en stekpanna. Ta upp dem och lägg på ett eldfast fat.
  3. Skala och finhacka löken och vitlöken till pizzatäcket. Ansa och skiva svampen. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs lök och svamp i lite smör, tills vätskan kokat in. Tillsätt paprika, krossade tomater, tomatpuré och oregano. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen koka ihop i några minuter.
  4. Lägg ostskivor över biffarna och fördela såsen på dem. Gratinera i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills biffarna är genomvarma. Servera med kokt pasta och eventuellt en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.