- Serverar: 40 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Dessa pizzabullar är mycket populära som mellanmål, till barnkalaset eller som utflyktsbullar .
Instruktioner
- Deg:
Rör ut jästen i fingervarm mjölk.
Tillsätt de andra ingredienserna.
Låt jäsa övertäckt i 30 min.
Dela sedan degen i 2 delar.
Kavla ut varje del och fördela fyllningen på.
- Rulla ihop degen med fyllningen i som en rulltårta och skär i 40 bitar.
Lägg varje bit på en smord form.
Låt jäsa i 15-20 min.
Pensla med 1 uppvispat ägg och strö över oregano.
Grädda i 225° i 8-10 min.
Dessa bullar kan serveras med en vitkålsallad.
- Tips! Bullarna går utmärkt att frysa och ta fram när det är dags för picknick. Prova också att variera fyllningen, byt t.ex. ut baconet mot rökt hackad skinka.
Publicerat den
8 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Så goda! Och superbra att ha i frysen till skolutflykten, som mellanmål eller ta med till stranden. Tack.