Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizzabullar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Dessa pizzabullar är mycket populära som mellanmål, till barnkalaset eller som utflyktsbullar .

Ingredienser

Instruktioner

  1. Deg: Rör ut jästen i fingervarm mjölk. Tillsätt de andra ingredienserna. Låt jäsa övertäckt i 30 min. Dela sedan degen i 2 delar. Kavla ut varje del och fördela fyllningen på.
  2. Rulla ihop degen med fyllningen i som en rulltårta och skär i 40 bitar. Lägg varje bit på en smord form. Låt jäsa i 15-20 min. Pensla med 1 uppvispat ägg och strö över oregano. Grädda i 225° i 8-10 min. Dessa bullar kan serveras med en vitkålsallad.
  3. Tips! Bullarna går utmärkt att frysa och ta fram när det är dags för picknick. Prova också att variera fyllningen, byt t.ex. ut baconet mot rökt hackad skinka.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • SofieMariaL 16 juni 2011

    Så goda! Och superbra att ha i frysen till skolutflykten, som mellanmål eller ta med till stranden. Tack.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.