Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizzabullar

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Matiga bullar som är utmärkta att ha i frysen. Enkelt att ta fram till mellis eller att skicka med på utflykten. Bullarna är lika goda varma som kalla.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjölk och olja och värm till den är fingervarm. Smula jästen, häll i salt, socker och mjölkblandningen.
  2. Rör tills jästen löst upp sig. Tillsätt ägget och ca 11 dl av mjölet (om man önskar nyttigare bullar kan man byta ut några dl av vetemjölet med något grövre mjöl exempelvis grahamsmjöl.)
  3. Arbeta till en smidig deg, tillsätt mer mjöl om det behövs. Jäs degen i ca 30 minuter i degbunken.
  4. Knåda därefter degen på mjölat bakbord och dela mitt itu. Kavla ut tlll en rektangel, ca ½ cm tjock. Bred på chilisås men lämna ca 1 cm fri på ena långsidan.
  5. Strö på skinka/bacon, champinjon, ost och krydda. Rulla ihop som en rulltårta. Skär rullen i ca centimetertjocka skivor och lägg på en bakplåt.
  6. Jäs bullarna i ca 15-20 min. Pensla med ägg. Om man vill kan man strö på lite extra ost och krydda. Grädda i ugnen på 225 grader i 8-10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.