Matiga bullar som är utmärkta att ha i frysen. Enkelt att ta fram till mellis eller att skicka med på utflykten. Bullarna är lika goda varma som kalla.
Instruktioner
- Blanda mjölk och olja och värm till den är fingervarm. Smula jästen, häll i salt, socker och mjölkblandningen.
- Rör tills jästen löst upp sig. Tillsätt ägget och ca 11 dl av mjölet (om man önskar nyttigare bullar kan man byta ut några dl av vetemjölet med något grövre mjöl exempelvis grahamsmjöl.)
- Arbeta till en smidig deg, tillsätt mer mjöl om det behövs. Jäs degen i ca 30 minuter i degbunken.
- Knåda därefter degen på mjölat bakbord och dela mitt itu. Kavla ut tlll en rektangel, ca ½ cm tjock.
Bred på chilisås men lämna ca 1 cm fri på ena långsidan.
- Strö på skinka/bacon, champinjon, ost och krydda. Rulla ihop som en rulltårta. Skär rullen i ca centimetertjocka skivor och lägg på en bakplåt.
- Jäs bullarna i ca 15-20 min. Pensla med ägg. Om man vill kan man strö på lite extra ost och krydda.
Grädda i ugnen på 225 grader i 8-10 minuter.
Publicerat den
23 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar