Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizzabullar á la Halloween

(1 kommentar)  
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Läckra pizzabullar med spindelben av salta pinnar. Går naturligtvis att göra året runt och behöver då inte sätta in "spindelbenen".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl med bakpulver, salt, socker och oregano i en skål. Blanda kesella, olja och mjöl i ena annan skål. Tillsätt därefter mjöl blandningen till kesella blandningen och arbeta ihop till en deg. Knåda därefter ner resterande ingredienser (lök, ost, skinka och salami) i degen.
  2. Forma till ping-pongs stora bullar och lägg dem på en plåt med bakpapper.
  3. Bakas i förvärmd ugn (180°C) i ca 30 minuter tills dem är gyllenbruna.
  4. När dem är färdig bakade så bryt salta pinnar i ca 5 cm långa bitar och tryck in 6 stycken i varje bulle så att det liknar stora spindlar.
  5. Passar perfekt till en Hallooween buffé. Går naturligtvis att bakas utan pinnar och passar då bra att ta med sig på picknick.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • weilawill 29 oktober 2009

    Spindlar har 8 ben och inte 6, MEN: Låter jättegott med pizzabullar och salta pinnar, som barnen älskar. Svårt annars att hitta något gott att äta till Halloween. Tack för tipset! Lite andra ingredienser i fyllningen så hade jag nog gett högsta betyg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.