Himmelskt goda pizzabullar som funkar lika bra som mellanmål som något mumsigt framför TV:n... :)
Instruktioner
- Smula ner jästen i en degbunke, tillsätt salt och honung. Värm vattnet och låt det bli fingervarmt (37º). Slå lite av vattnet över jästen och rör om så att den löser sig. Tillsätt resten av vattnet, oljan och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig och tills den släpper från degbunkens kanter. Strö över lite mjöl och lägg över en bakhandduk, låt jäsa i ca 30 minuter.
- Arbeta ut degen på mjölat bakbord och dela degen i fyra bitar.
- Kavla ut degbitarna till en platta, ca ½ cm tjock. Bred ut tomatpuré tunt, över hela degplattan. Strö över ost och tomater. Smula över lite salt, oregano och svartpeppar (nymalen). Rulla ihop som en rulltårta och skär rullen i bitar, ca 2 cm tjocka. Lägg bullarna i bullformar på plåt. Droppa över lite olivolja på bullarna och smula över ytterligare salt och oregano.
- Låt frallorna och bullarna jäsa (ej under bakduk!) i ca 20-25 minuter.
Sätt ugnen på 225º-250º. Grädda i mitten av ugnen, ca 15 minuter.
- Ät dem nygräddade!
Publicerat den
14 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ska ha picknick nasta vecka :) Dessa ska jag prova att gora !
Fantastiskt smidig deg att arbeta med :) och gott blev det oxå ;)