Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizzadeg

(11 kommentarer)  
 • Serverar: 6 portioner
 • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Som på pizzerian....

Ingredienser

Instruktioner

 1. Lägg jästen i ett glas eller kopp, tillsätt sockret. Blanda under tiden mjölet med saltet i en stor bunke. När jästen smält ihop med sockret, häll det i bunken/degmaskinen. Arbeta ihop och tillsätt vatten under tiden tills degen är jämn och fin och släpper från bunken. Klutta i smöret, blanda runt.
 2. Häll ut degen på bänken och rulla ut den till en korv. Dela i 6 lika stora delar och rulla till bollar. Låt jäsa en pytteliten stund innan du lägger bollarna i plastfolie och sedan vips in i kylen. Ska du inte baka pizza samma dag går det bra att frysa dem direkt, sedan tar man fram dem en 30-45 minuter innan man ska göra sin pizza!!
 3. Lycka till!!

Liknande recept

Kommentarer (11)

 • Milla81 24 mars 2008

  Pizzadegen blev väldigt söt, annars blev det bra. Nästa gång tar jag mindre socker i degen. Milla

 • vonne 11 april 2008

  Detta är en av de bästa pizzadegarna jag har gjort någongång!! Helnöjd! Kommer att göra den fler gånger =0}! Tack för receptet!!

 • kajsa36 23 april 2008

  Tyckte jätte mycket om denna deg,, men tar nog oxå mindre socker nästa gång..

 • Glitterfia 3 maj 2008

  Jättegod deg (Tänkte inte alls på att den skulle vara söt) och helt underbart lätt att göra och hantera. Gjorde en pizza i långpanna av den, med massor med fyllning. Jag och mina matgäster var supernöjd. Kommer verkligen göra denna varje gång jag ska laga hempizza. Gästerna vägrade gå hem utan receptet på degen =)

 • DevourMe 24 juni 2008

  kan man använda sig av mindre smör eller typ lätt smör som man har på mackan? smöret är väl till för att det inte ska fastna eller är det till för smak :P?

 • Maripoosa 11 juli 2008

  Hur länge måste den ligga i kylen och hur lång jäsning?? Jag ska baka den direkt...

 • Minigrisen 16 augusti 2008

  Jättebra deg! Tog mindre mängd socker + att jag bytte ut lite av mjölet mot grahamsmjöl. Funkade jättebra o gott blev det!

 • maithab 23 augusti 2008

  Jag ska försöka svara några kommentarer om socker, matfett och jäsning: Man kan ha i ca 1 msk socker till 50 g jäst utan att degen tar smak och blir söt, OM man låter degen jäsa tillräckligt förstås. En deg med jäst bör jäsa ca 30-40 minuter under optimal temperatur. Optimal degtemperatur vid jäsning är 25 - 28°C, alltså att degvätskan är ca 37°C om mjölet och övriga ingredienser är rumstempererat. För hög halt socker (mer än 40 g/kg mjöl) gör att degen blir tyngre och jäser sämre. Optimal mängd till 5 dl mjöl (=ca 300 g) är alltså max 1 msk socker. Likaså med för mycket matfett. Optimal mängd ca 15 g/kg mjöl. Annars får man kompensera med mer jäst. Källa: www.jastbolaget.se Man bör inte smälta jästen i socker eller salt (det förstör jästkraften) utan istället röra ut den i lite degvätska, i det här fallet ljummet vatten.

 • MrVan 28 februari 2010

  OK, passar den inte, gör den inte....

 • MiniGlitterfia 13 april 2010

  Har gjort denna deg ett antal gånger nu och har nästan blivit beroende av hemma gjord pizza =) Väldigt lättsam och god deg! Alla som ätit pizzan vill ha receptet!! Verkligen super och jag gör precis efter receptet!

 • evaobergelg 21 april 2012

  Jättebra pizzadeg! Delade den enbart i 4 delar vilket gjorde att det blev perfekta pan-pizzor. Ska defenitivt spara receptet! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.