Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Den bästa pizzadeg jag testat. Resultatet blir en "frasig" och lätt pizzabotten

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke med vattnet, se till att jästen smälter helt. Tillsätt salt och olja Blanda i mjölet och blanda tills degen är klumpfri.
  2. Ställ degen att jäsa i minst 30 minuter. Kan stå i kylskåpet en timme eller två för en långsammare jäsning.
  3. Häll ut den ganska lösa och lite kletiga degen på en lätt mjölad bakplåt eller bakbord och dra ut degen till önskad storlek och tjocklek. Kan med lätthet kavlas ut om man hellre vill det. Det kan behövar en puderyta av lite mjöl så att kaveln inte fastnar
  4. Det är lämpligast att dela degen i två om man inte har väldigt stora bakplåtar.
  5. Ska gräddas i nedre delen av ugnen i 10-15 minuter i 250 grader.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Lunchdax 20 mars 2010

    Frasiga blev inte våra pizzor, mer luftiga och mjuka, men väldigt god deg! Dessutom jätte-enkla att göra - både snabbt, kladdfritt och så enkelt att komma ihåg receptet! Jag gjorde två separata satser av degen och det blev precis lagom till 5personer med mycket fyllning på pizzan.

  • Bappi 23 april 2010

    Jag vet inte hur många gånger jag har gjort denna pizza ... och den är verkligen min favorit och än har ingen annan deg funnit sin plats hemma hos mig :-) /kram Bappi

  • Niccan84 31 mars 2011

    Gör alltid den här pizzadegen (den nyttigare varianten) och både barn och vuxna älskar den. Eftersom det alltid är jag som bakar pizzorna så älskar jag den ännu mer då den inte är kladdig och svårarbetad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.