- Serverar: 25 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Pizzabullar har vi alla hört talas om, men här kommer min snabbare variant av det hela; muffins.
Inget knådande, ingen jästid, inget krångel. Snabbt, enkelt och gott!
Självklart kan "fyllningen" varieras efter tycke och smak i all oändlighet.
Instruktioner
- Börja med att sätta på ugnen och placera ut 25 vanliga (inte stora eller amerikanska) muffinsformar innan du delar ner körsbärstomaterna till fjärdedelar
- Blanda ägg och creme fraish i en rymlig skål med en kraftig sked/slev, tillsätt 3 dl vetemjöl + svartpeppar och salt. Blanda väl.
- Tillsätt bikarbonat och se till att allt blandas jämnt i smeten innan det är dags för resterande mjöl och oregano, blanda väl.
- Häll i osten, skinkan och tomaterna. Blanda runt ordentligt men arbeta inte smeten som en deg, då kan det bli sega muffins.
- Klicka ut i formarna.
Gräddas omgående.
- 15 min i 225 grader.
Låt svalna på plåt så osten stabiliserar sig.
Publicerat den
23 april 2013
Liknande recept
Skriv kommentar