Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizzapiroger

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Piroger som mättar bra och är lätta att ta med sig på picnic.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pirogdeg: Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37º.
  2. Häll vätskan i bunken och rör tills jästen har löst sig.
  3. Tillsätt socker, salt och mjöl. Arbeta till en smidig deg.
  4. Låt jäsa under bakduk 40 minuter.
  5. Ta upp på mjölat bakbord och kavla ut till en stor platta. Ta ut rundlar, ca 15 cm i diameter, med hjälp av små skålar.
  6. Fyllning: Hacka tomatbitarna. Fräs baconet i het stekpanna ett par minuter. Tillsätt färs, tomathack, krossad tomat och pizzakrydda. Låt puttra 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  7. Fördela fyllningen på degrundlarna, vik ihop till halvmånar och tryck till kanten med en gaffel.
  8. Lägg på plåt med bakpapper och grädda mitt i ugnen i 225º i 10-12 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.