Detta är en äkta pizzasallad, så som den var på en pizzeria i Gottsunda, Uppsala.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Det är inte den äkta. Den äkta är med endast, matolja, vitvinsvinäger. Socker,salt och vitpeppar. Och folk brukar undra hur man får den mjuk som på pizzeria, jo den blir så när den blir gammal så låt den stå ett par dar som på pizzerian så är det klart. Ett tipps bara
Ja ja, äkta eller inte, fasligt god, kan allt ge en femma för den. Lennart.
Nä, vitvinsvinäger är det inte många pizzabagare som använder sig av. Det blir hur som helst godare med ättika.
Äntligen har jag hittat "rätt" recept! Supergod =)
Fruktansvärt gott blir det. Helt rätt med rubriken ÄKTA, än så länge har jag nog inte smakat någon direkt bättre pizzasallad på restaurang. Kanske nån som varit bättre på ett annorlunda sätt, men denna smakar bäst när det gäller ren äkta pizzasallad. Ps. jag skär istället för hyvlar, mindre "kladd" ;P
Detta skall testas! För att få rätt konsistens på salladen brukar jag lägga den i en stark ättikslag med lite salt och socker, låta stå 2 dagar och sedan skölja av och göra en ny lag, Har dock aldrig fått till den där "äkta" smaken på lagen så jag hoppas att detta recept är svaret :) Olja btw? Vilken sort rekommenderas? Jag tycker jordnötsolja är överlägset till salladsdressingar men vilken rekommenderas till detta recept?
Denna pizzasallad var mycket godare än pizzerians sallad. Jag har redan gjort den 4 gånger och det kommer bli många fler. Klar 5 i betyg.
Är ett stort fan av pizzasallad och har nu äntligen hittat ett recept som motsvarar mina förväntningar. Den smakar precis som på pizzeriorna pch jag är så gott som lyrisk! Full pott i betyget, med plus i kanten!
Hur länge håller sig salladen ungefär? Kan man byta ut senapen mot något (eller utesluta den helt) eller blir det stor skillnad då? Låter som ett bra recept iaf!
Jättebra pizzasallad! Vi brukar ha pizzakvällar och baka i den gamla vedeldade ugnen i köket och gästerna var otroligt nöjda med salladen. Har gjort den flera gånger och kommer fortsätta med det :)
Den bästa pizzasalladen som jag har gjort och ätit. Man kan lägga i lite strimlad paprika om man vill.
Gjorde misstaget att ta 12% ättika.... den blev väl i det syrligaste laget. Jag skulle givetvis kolla hur stark matättika är innan jag körde igång. Tack å lov att jag inte hade den 24% hemma :)
utsökt och mycket bra alternativ! jag uteslöt senapen och använde vitvinsvinäger. det smakade precis som den salladen lokala pizzerian har. gästerna sa ÄNTLIGEN EN RIKTIG SALLAD. alla eloger och tack till dig! detta kommer både jag och mina matgäster att använda oss utav. ofta!
Superenkelt recept. Jag gjorde min dagen innan och den smakade nästan exakt som på pizzerian. Tänk att det kunde vara så enkelt. Tack! =)
DEN VAR KANONGOD! och enkel att göra. Jag "spetsade" till den lite med lite chiliflakes i också! Blev fin färg av dem dessutom! Och till er som tvekar till att ha i Dijonsenap vill jag bara säga en sak; Det är en enorm smakförhöjare! Sluta tveka ha i den!!!
Har testat många olika recept på pizzasallade men detta är överlägset bäst. Är godare än pizzerians till och med :) Har gjort både med och utan vitlök och föredrar utan. Men åh så god.
precis som i Gottsunda! Helt underbar 5 stjärnor
Riktigt god pizzasallad. Denna har vi säkert gjort 15 ggr och alltid lika god.
Suveränt god.
Suveränt god! Ibland har jag lagt i inlagd röd paprika också för lite variation. Högsta betyg från mej!
Jättegod!!! Bästa hemgjorda pizzasalladen jag någonsin har gjort. Tack för receptet :)
Så god! Tar lite extra ättika blir ytterligare lite mer sting i smaken.
Bästa pizzasalladen ever!!! När man väl smakat den så känns det såå självklart att man använder ättika istället för vinäger. Tack för ett fantastiskt recept.