Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizzasås/tomatsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Vissa tillsätter lagerblad och andra t.ex. oregano, persilja, eller körvel. Vi anser såsen snarast skall vara lite neutral och att dylika kryddor passar bäst vid kryddning av pizzan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka lök. Mosa vitlöken. Finhacka basilika.
  2. Hetta upp matolja i en stekkastrull på medelvärme. Fräs lök och vitlök ca 5 min tills löken blivit glansig och mjuk.
  3. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och låt sjuda i 20 minuter. Rör om då och då. Tillsätt basilika och kryddor mot slutet.
  4. Låt svalna och använd sedan till pizza.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.