Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizzasnurra med skinka och tomat

 
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Perfekt till mellanmål eller utflykter. Bra att ha i frysen när man behöver något fort.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i ljummen mjölk (37°C). Tillsätt övriga ingredienser och knåda. Låt vila under duk i ca 15 minuter. Dela degen i 2 delar. Kavla ut varje deghalva tunt (ca 40x30 cm).
  2. Bre tomatsås över degen. Lägg på skinkskivor, strö över ost och oregano. Rulla ihop degen till en rulle. Skär varje rulle i 8 skivor (som rulltårtsbitar). Lägg i bullformar och platta till lite. Lägg de fyllda bröden på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö lite oregano. Grädda i ugn på 225°C. 12–15 minuter.
  3. Jag använde även fetaost som gav en bra sälta. (Man kan ju leka och sätta fyllning efter egen smak)
  4. FÖR ALLA? Innehåller gluten. Gör mjölkfri: använd vatten eller mjölkfritt alternativ till degspad. Byt smör mot mjölkfritt margarin eller olja. Använd fetaost istället för vanlig ost. Gör äggfri: uteslut äggpenslingen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.