Perfekt till mellanmål eller utflykter. Bra att ha i frysen när man behöver något fort.
Instruktioner
- Rör ut jästen i ljummen mjölk (37°C).
Tillsätt övriga ingredienser och knåda.
Låt vila under duk i ca 15 minuter. Dela degen i 2 delar. Kavla ut varje deghalva tunt (ca 40x30 cm).
- Bre tomatsås över degen. Lägg på skinkskivor, strö över ost och oregano.
Rulla ihop degen till en rulle. Skär varje rulle i 8 skivor (som rulltårtsbitar). Lägg i bullformar och platta till lite. Lägg de fyllda bröden på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö lite oregano.
Grädda i ugn på 225°C. 12–15 minuter.
- Jag använde även fetaost som gav en bra sälta.
(Man kan ju leka och sätta fyllning efter egen smak)
- FÖR ALLA?
Innehåller gluten.
Gör mjölkfri: använd vatten eller mjölkfritt alternativ till degspad. Byt smör mot mjölkfritt margarin eller olja. Använd fetaost istället för vanlig ost.
Gör äggfri: uteslut äggpenslingen.
Publicerat den
5 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar