Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizzasnurror

 
  • Serverar: 25-100 portioner
Skriv ut

Dessa urgoda pizzasnurror har jag bakat ett antal gånger nu och de blir bara godare och godare! Ur Leilas "One more slice" vars bok är helt underbar. Man vill baka och laga allt ur den. Leila gör cirka 100 små snurror av detta recept medan jag föredrar de i bullstorlek. Västerbottensost och basilika kom till när oregano vart slut i affären.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med vattnet. Tillsätt socker, flingsalt och olivolja. Tillsätt durumvete och lite vetemjöl i taget och knåda degen i maskin tills den blir elastisk. Strö över lite vetemjöl och låt jäsa övertäckt i 45 minuter eller till dubbel storlek. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda vitlök, sardellfiléer, oregano eller basilika tillsammans med smör och en av ostarna. Kavla ut degen till en rätt tunn rektangel och bred ut kryddsmöret jämnt över hela. Rulla ihop till en tajt rulle från långsidan. Skär degen i önskade storlekar och lägg på plåtar klädda med bakplåtspapper. Strö över lite flingsalt. Grädda snurrorna gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.