Pizzasnurrorna är utmärkta att ha på lut i frysen. Det blir då enkelt att plocka ner något gått i matsäcken när det är dags för utfärd.
Instruktioner
- Värm vatten och matolja till fingervarmt, 37 grader. Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen med lite av degspadet.
- Tillsätt resten av degspadet, saltet och det mesta av mjölet. Spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig. Låt den jäsa övertäckt ca 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
- Ta upp degen på ett mjölat bord. Kavla ut den till en rektangulär platta.
- Strimla den rökta skinkan. Bred chilisåsen på degen. Fördela skinka och ost över. Krydda med lite oregano.
- Rulla ihop degen till en rulle. Skär den i 16 bitar. Lägg egbitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt. Låt dem jäsa ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
- Grädda snurrorna mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt dem sedan svalna på galler.
Publicerat den
25 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar