Lite nyttigare pizzasnurror där man bland annat använder fullkornsvetemjöl. De är fyllda med skinka, tomatsås och mozzarella.
Instruktioner
- Blanda jästen med mjölsorterna och saltet. Blanda ner 2½ dl varmt vatten och olivoljan och blanda väl. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord eller i en bakmaskin och knåda 10 minuter, tillsätt mer vatten om det behövs, tills degen är smidig. Lägg degen i en lätt oljad skål, täck över och låt jäsa på varm plats ca 1½ timma till dubbel storlek.
- Koka upp tomaterna i en liten kastrull. Tillsätt vitlöksklyftor och basilikablad och låt koka ihop 10 minuter. Låt svalna.
- Tryck ihop degen och dela upp den i två delar. Kavla ut varje degbit till en rektangel som är 30x15 cm. Bred tomatsåsen över båda rektanglarna, krydda med svartpeppar och lägg på skinka och ost.
- Rulla ihop de båda rektanglarna från långsidan till två fasta rullar. Lägg åt sidan, täck över och låt jäsa en timma.
- Sätt ugnen på 220 grader. Skär varje rulle i 8 skivor som är ca 4 cm tjocka. Lägg snurrorna på en bakpappersklädd plåt och grädda 25-30 minuter tills de är gyllene.
Publicerat den
4 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar