Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plättar med äppelringar

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Överraska med äppelringar i plättarna. Strö på lite kardemummaströssel när plättarna ännu är varma så smälter sockret och blir så där ljuvligt gott. Lättvispad fluffig grädde eller mjukrörd glass är gott till...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggen, hälften av mjölken, mjölet och saltet till en jämn smet. Häll i resten av mjölken och det smälta avsvalnade smöret.
  2. Låt smeten vila minst 30 minuter i kylskåp före gräddningen.
  3. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tunna ringar. Doppa äppelringarna i saften från en pressad citron, låt dem rinna av.
  4. Smält fettet i plättlaggen, lägg en äppelskiva i varje rundel och häll på smet. Stek plättarna gyllenbruna på båda sidor.
  5. Blanda socker och kardemumma och strö över plättarna medan de är varma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.