Helt vanliga plättar kan bli till en festlig dessert tillsammans med kolasås och hallon. Här serveras de som små bakelser.
Instruktioner
- Kolasås:
Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull.
Koka upp, sänk värmen och låt puttra i ca 5 minuter.
Rör i vaniljsocker.
- Vispa samman äggen med hälften av mjölken.
Tillsätt mjölet och vispa till en klimpfri smet.
Vispa i resten av mjölken och saltet.
Låt smeten stå och svälla i ca 30 minuter.
- Hetta upp laggen och klicka i lite smör.
Häll i ett tunt lager smet (ca ½ dl) till varje plätt.
När ytan stelnat och blivit matt är det dags att vända.
Stek i ytterligare någon minut. Stek alla plättarna på samma sätt.
- Servera med kolasås och hallon.
Publicerat den
27 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gooddi gooddi, mycket gott, tack, Paeran.