Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plättar med kolasås och hallon

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Helt vanliga plättar kan bli till en festlig dessert tillsammans med kolasås och hallon. Här serveras de som små bakelser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kolasås: Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp, sänk värmen och låt puttra i ca 5 minuter. Rör i vaniljsocker.
  2. Vispa samman äggen med hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa till en klimpfri smet. Vispa i resten av mjölken och saltet. Låt smeten stå och svälla i ca 30 minuter.
  3. Hetta upp laggen och klicka i lite smör. Häll i ett tunt lager smet (ca ½ dl) till varje plätt. När ytan stelnat och blivit matt är det dags att vända. Stek i ytterligare någon minut. Stek alla plättarna på samma sätt.
  4. Servera med kolasås och hallon.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • paeran 12 augusti 2011

    Gooddi gooddi, mycket gott, tack, Paeran.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.