Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plättar med punschparfait

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Nystekta plättar är en efterrätt som alla barn älskar och ingen vuxen vuxit ifrån. Här har vi kombinerat med en parfait med vuxen smak av punsch. Varmt och kallt, barnsligt och vuxet. En dessert där man aldrig behöver oroa sig för några rester.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Parfait: Vispa grädden. Vispa äggulor och socker tjockt och pösigt i en annan skål. Blanda ner punschen i äggsmeten och vispa. Vänd ner grädden. Häll blandningen i en form och låt den stå i frysen 4-5 timmar.
  2. Plättar: Vispa hälften av mjölken, ägg, mjöl och salt till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och det smälta smöret. Pensla en plättlagg med lite smält smör. Ta 1 msk smet till varje plätt och stek dem gyllenbruna.
  3. Servera plättarna nystekta med parfaiten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.