Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plätthjärtan med hallonkompott

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Plättar som jag dagen till ära gör i en liten "hjärtpanna". Gör annars i plättlagg eller stora pannkakor och tryck ut hjärtan med pepparkaksformar. Servera med glass och hallonkompott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa ner mjölken och till sist ägget. Smaksätt med vaniljsocker. Smält smöret i stekpannan och häll tillbaka det i smeten. Grädda i plättlagg, hjärtpanna eller stekpanna tunna och fina pannkakor.
  2. Gör kompotten. Lägg hallon, vatten och socker i en kastrull. Låt bara koka samman hastigt tills sockret löst sig. Servera hjärtana två och två med vaniljglass mellan. Ringla över hallonkompotten och pudra till sist över florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.