Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plättkakor

 
  • Serverar: 15-16 portioner
Skriv ut

Servera kakorna nygräddade och helst ljumma, gärna med färska bär och glass eller grädde.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa ihop ägg, grädde och socker. Rör ner vaniljsockret eller citronskal. Blanda mjöl och bakpulver och vispa ner det i smeten. Värm plättlaggen. Lägg mycket små smörklickar i varje fördjupning. Klicka i smet och bred ut till ganska tjocka plättar. Grädda dem på båda sidor på medelstark värme.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.