Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plättlaggar- och pösmunkar

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Du kan välja att göra vilket du vill antingen plättlaggar eller pösmunkar med detta recept. Gör du pösmunkar får du använda ett munkjärn. Detta är ljuvligt gott, och något som man snabbt kan svänga ihop till kaffet. Servera lite vipad grädde eller vaniljglass och sylt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt koriandern. Blanda mjölet med bakpulvret. Rör ner det i smeten omväxlande med mjölken.
  2. Hetta upp en plättlagg till något över medelvärme. Lägg i lite margarin eller smör i varje fördjupning.
  3. Fyll varje fördjupning till hälften med smet. Grädda plättlaggarna/pösmunkarna guldbruna på bägge sidor. Värmen får inte vara alltför hög. Lägg ev. plättlaggarna/pösmunkarba i lite socker.
  4. Servera dem nygräddade med en klick vispgrädde eller vaniljglass och sylt. MUMS

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.