En klassisk restaurangrätt som var enormt populär på 70-talet. Servera den med färdig bearnaisesås om du vill förenkla receptet.
Instruktioner
- Ugn 250 grader
- Krydda köttet och stek 2 minuter på var sida i het penna. Lägg på ekplanka.
- Blanda potatismoset med äggula och ost och klicka eller spritsa ut på plankan. Lägg skårade tomater, bönor och sparris runt om.
- Vispa äggula och vatten till såsen i en kastrull på svag värme tills den tjocknar. Se till att det smälta smöret har ungefär samma temperatur och tillsätt det lite i taget under omrörning. Smaka av med kryddorna och låt såsen stå och svalna.
- Pensla grönsakerna med lite olja och ställ in plankan i ugnen. Gratinera tills moset fått fin färg.
- Fräs upp svampen i stekpanna och krydda med salt och peppar.
- Servera med såsen och svampen.
Publicerat den
5 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar