Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plankstek

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Lyxigt, snabbt och gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Duchessepotatis: Skala och koka potatisen När den är klar pressar du ner den i en bunke Häll i äggulorna, smöret samt oljan och rör om Smaka av med salt och peppar
  2. Biffen: Torka av biffarna så att de är torra Salta och peppra båda sidor Banka lätt på varje biff så att de blir jämntjocka Skär bort eventuella senor Hetta upp en grillpanna eller stekpanna och stek biffarna i 1-3 minuter på varje sida Köttet ska helst vara lite rött i mitten Sätt på grillen på full värme Sätt in plankan för att "brännas" av innan alla godsaker läggs på Låt plankan svalna
  3. Bearnaisesåsen: Skira smöret i en kastrull på svag värme Dra bort kastrullen från plattan Håll smöret varmt Finhacka schalottenlöken och lägg den i en kastrull tillsammans med dragon, vitpeppar, vinäger och vatten Koka ihop tills ungefär hälften återstår Sila ner lökskyn i en annan kastrull och ställ den i ett vattenbad med hett vatten Rör ner 6 äggulor och vispa tills såsen tjocknar Tag bort kastrullen från vattenbadet och häll långsamt ner det smälta skirade smöret i en fin stråle under ständig vispning annars skär det sig lätt Strö i hackad persilja och dragon, salta och peppra
  4. Lägg moset i en spritspåse och spritsa ut runt kanterna på planken Lägg på köttet, tomaterna, de baconinlindade haricots vertsen Sätt tillbaka plankan i ugnen och grilla av tills duchessen har fått en gyllengul färg Klicka på bearnaisen och servera!
  5. OBS: Om du har en planka/person istället för en hel stor så är det bara att dela upp ingredienserna!
  6. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.