Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plankstek med mager bearnaisesås

(6 kommentarer)  
Plankstek med mager bearnaisesås Plankstek med mager bearnaisesås
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktig klassiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 250º och hetta upp plankorna ca 10 minuter.
  2. Bryn köttet ca 1-2 minuter på vardera sida, salta och peppra.
  3. Koka potatisen och mosa den men mjölk och smör till tjock konsistens. Smaka av med salt. Rör ner äggulorna. Ta ut plankorna och pensla dem med lite olja.
  4. Placera köttet på plankorna tillsammans med valfria grönsaker, t ex smörstekta morötter, sparris, stekta champinjoner eller vad man nu gillar och ½ tomat.. Spritsa moset runt hela plankorna och fördela grönsaker och svamp vackert på plankan.
  5. Ställ in plankorna i ugnen ( ändra till övervärme). Efter ca 10-15 minuter är köttet klart och moset lätt brunt på topparna. Ta ut plankorna och klicka på bearnaisesåsen.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • evaldo 31 augusti 2008

    Man kan även marinera köttet i 1½ dl rödvinsvinäger, 3/4 dl majsolja, svartpeppar, 1 msk senap och 1 finhackad lök några timmar, eller över natten.

  • miramamman 17 oktober 2008

    gott och så enkelt att tillaga.

  • Lennart_58 5 augusti 2009

    Tack, tack tack. 5p. Lennart

  • monicadanell 22 november 2009

    Tack super gott 5 p monica

  • ophelia83 12 oktober 2010

    Var kan man få tag i lämpliga plankor?

  • pejoja 7 augusti 2012

    Tips! Prisvärda brädor finns i Ullared i 2 pack för en spottstyver mot övrig handel. Du kan också köpa till korkunderlägg till dessa.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.