Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Platt köttfärs

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Här behövs en stekpanna med lock.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och skiva tomaterna. Skala och hacka löken. Bryn lite smör i en stekpanna. Platta ut färsen direkt i stekpannan. Bryn den platta färsen (ej på för stark värme). Använd en stekspade och lyft lite runt kanterna för att se när färsen fått fin färg.
  2. Sänk värmen. Krydda med salt och peppar. Lägg på tomatskivorna och lökhacket. Klicka ut resten av smöret över tomaterna och löken tillsammans med den hackade persiljan. Häll vattnet runt om.
  3. Lägg på locket och låt småkoka ca 10 min. Ser det torrt ut, tillsätt mer vatten.
  4. Servera till potatismos eller ris.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lotteb 19 september 2008

    Gott och enkelt! Precis vad som fanns i kylskåpet denna dag. Köttfärs, lite lök, tomater från trädgården och persilja från trädgården. Slapp handla och ingen kunde gissat att det var så enkelt när det serverades. Persiljan och tomaten kan också bli fin garnering så blir det mysmat som är uppklädd! Kan säkert lätt omgöras till fest med olika köttfärs varianter med kryddor bara. Jag ser en framtida mexicanskt inspireratdeller mellanöstern inspirerad rätt med detta lätta och goda recept genom att bara sätta till respektive kryddor. Får testa och skriva igen. Tack för receptet. Det var en riktig måltid utan fläng!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.