Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plattfisk i ugn a la Liis & Lars (gluten- och laktosfri)

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

File av bergtunga, rödtunga eller rödspätta

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp sås försiktigt på spisplatta under omrörning. Smörj en ugnsform. Rulla fiskfiléer och stick i en tandpetare i varje. Häll varm sås över filéerna och grädda i ugnen ca 20 minuter, tills såsen fått lite färg. Serveras med fördel ihop med mandelpotatis och röda tomater samt en sallad med fina blad. Det går bra att lägga fisk till 4 personer i samma sås. Såsen kan även sparas och ätas senare till fiskfärsbiffar, kall fisk såsom tonfisk på burk osv.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • haggeronny 26 september 2014

    Har prövat ditt recept med både rödtunga och sjötunga. Lika gott varje gång.

  • schablloner 16 februari 2016

    Tack för recepte, enkelt och gott :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.