Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pljeskavica

Pljeskavica är en pannbiffrätt med rötterna sprungna ur Serbien, där den betraktas som landets nationalrätt. Det är dock en populär rätt över hela forna Jugoslavien och har idag spridit sig även utanför Balkanhalvön till våra delar av Europa. Basen är alltså en stor grillad pannbiff vanligtvis gjord på antingen nötfärs eller lammfärs, men den går också bra att tillaga på fläskfärs. Den serveras sedan i ett pitabröd tillsammans med kajmak (en syrad mejeriprodukt lik gräddfil) lök och ajvar relish. Matklubben har samlat ett gäng recept på Pljeskavica med ajvar och pljeskavica med kajmak. Så nästa gång du vill testa något nytt och spännande recept, varför inte ge dig på denna goda rätt från Balkan?


Blanda färsen med ägg, ajvar och kryddor. Stek biffar på medelvärme. Skala och riv potatisen grovt och finhacka löken. Råstek potatis och lök lite i taget i hälften olja och hälften smör på medelv...

45 min
4
1

Sätt ugnen på 225 grader Hacka lök och feferoni. Blötlägg brödet i vattnet och krama ur det sedan. Blanda färs, bröd, lök, feferoni, Vegeta, salt och peppar i en bunke Låt det dra minst ett par timma...

1 h
4
2

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.