Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommon i amaretto

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Perfekt fruktdessert med mandeltouch. Servera med glass eller vispad grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp 6 dl vatten, 3½ dl socker, skal och saft från 1 citron och 1 urskrapad vaniljstång med frön i en kastrull.
  2. Låt ett kg plommon koka med några minuter.
  3. Ta upp och dra ev. av skalet från plommonen.
  4. Fördela plommon och ev några dl färska hallon och björnbär i rena glasburkar.
  5. Koka upp lagen och tillsätt 3 dl amarettolikör.
  6. Häll den heta lagen över bären.
  7. Låt svalna. Förvara kallt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.