Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommon med varm créme

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Lite härligheter man kan göra med höstens frukter!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Halvera plommonen och ta bort kärnorna. Fördela plommonhalvorna på två tallrikar med snittytan uppåt. Sockra lite.
  2. Häll sirapen, smöret och kryddorna i en kastrull. Låt koka i ett par minuter och tillsätt créme fraîchen. Det är viktigt att vispa hela tiden så att crémen inte skär sig.
  3. Servera den varma kryddcrémen ovanpå plommonen med grädde eller vaniljglass till.
  4. Som variant kan man byta ut plommonen mot apelsiner.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.