Saftig kaka med en touch av citron som ger bra syra till det söta. Toppas med knapriga pekannötter.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och låt det svalna. Dela och kärna ur plommonen. Kör ägg, mandelmassa och socker till en fluffig smet i skålen till matberedaren med kniven monterad. Blanda ner smör och citronskal. Sikta ner mjölet blandat med bakpulver.
- Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant som är ca 24 cm i diameter. Klipp bort överflödigt papper.
- Häll smeten i den smorda och bröade formen. Lägg plommonhalvorna i smeten och garnera med pekannötterna.
- Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt kakan stå 5 minuter innan den lossas från formen. Låt svalna på galler under bakduk. Garnera med siktat florsocker och citronmeliss.
Publicerat den
31 augusti 2013
Liknande recept
Skriv kommentar