Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonchutney

 
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Gott till det mesta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Plommonen väges och tvättas samt räknas och kokas sedan med skal och kärna i 30 min under lock med vattnet.Ta bort kärnorna och räkna dem, så det inte blir några kvar. .Häll sedan i allt utom koriandern, timjan, cayennepeppar och det ev chilipulvret och låt det sedan småkoka igen utan lock i ca 30 min, skumma efter hand bort det vita skummet och rör lite då och då. Tillsätt sedan resten av kryddorna och koka/sjud i ytterligare 25 min och rör lite då och då,
  2. Häll på burk sedan klart (konsistensen blir som marmelad ungifär när den kallnat).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.