Har du en massa plommon från trädgården som du inte vet vad du skall göra med? Detta kanske är en variant!
Instruktioner
- Skölj frukten väl, oskalade och med kärnorna kvar. Håll koll på exakt hur många plommon du lägger i.
Lägg dem i vattnet i en tjockbottnad kastrull.
- Koka under lock i c:a 30 minuter. Ta av kastrullen och plocka ur kärnorna med hålslev. Räkna dem noga mot antalet som du lade i.
- Häll i socker, citronsaft, salt, grovhackad lök,skalade och grovhackade vitlöksklyftor, vinäger, senapsfrön och chilipulver.
- Koka utan lock i 55 - 75 minuter. Koka sakta, värmen får inte bli för hög, men det skall vara tydliga bubblor i grytan. Rör om ibland. Smaka av med lite cayennepeppar.
- Häll upp i täta glasburkar när den svalnat lite och lagra minst en vecka. Hållbar hela vintern!
Publicerat den
16 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kanongott!
Supergott!!! Denna chutney kommer jag att göra mer av.
Smaskens! Kommer passa fint till en bit kött! Rekommenderas!
Tack för receptet! Passar utmärkt till många rätter istället för ketchup :)
Tack för detta recept!Blev jättegott och nu laddar vi för att göra en omgång till :-)
Kul att du (ni) gillade receptet. Och tack för trevliga kommentarer. Alltid uppskattat!
Har gjort denna chutney varje sommar i flera år nu, mina barn älskar den!