Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonchutney

(7 kommentarer)  
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Har du en massa plommon från trädgården som du inte vet vad du skall göra med? Detta kanske är en variant!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj frukten väl, oskalade och med kärnorna kvar. Håll koll på exakt hur många plommon du lägger i. Lägg dem i vattnet i en tjockbottnad kastrull.
  2. Koka under lock i c:a 30 minuter. Ta av kastrullen och plocka ur kärnorna med hålslev. Räkna dem noga mot antalet som du lade i.
  3. Häll i socker, citronsaft, salt, grovhackad lök,skalade och grovhackade vitlöksklyftor, vinäger, senapsfrön och chilipulver.
  4. Koka utan lock i 55 - 75 minuter. Koka sakta, värmen får inte bli för hög, men det skall vara tydliga bubblor i grytan. Rör om ibland. Smaka av med lite cayennepeppar.
  5. Häll upp i täta glasburkar när den svalnat lite och lagra minst en vecka. Hållbar hela vintern!

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • begeanka 8 oktober 2008

    Kanongott!

  • susande 17 augusti 2009

    Supergott!!! Denna chutney kommer jag att göra mer av.

  • sandrisen1 15 september 2010

    Smaskens! Kommer passa fint till en bit kött! Rekommenderas!

  • theDigger 22 oktober 2010

    Tack för receptet! Passar utmärkt till många rätter istället för ketchup :)

  • mareng9 20 september 2012

    Tack för detta recept!Blev jättegott och nu laddar vi för att göra en omgång till :-)

  • thoorbear 22 september 2012

    Kul att du (ni) gillade receptet. Och tack för trevliga kommentarer. Alltid uppskattat!

  • Linda 12 juli 2021

    Har gjort denna chutney varje sommar i flera år nu, mina barn älskar den!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.