Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonchutney med balsamvinäger

 
Skriv ut

En sötstark härlig chutney som passar utmärkt till ostbrickan. Sötma från plommon, syrlighet från lök och äpple blandas väl med hettan från chilin och smaken från balsamvinägern. Härlig eftersmak. Detta är en rätt liten sats så dubblera gärna.

Ingredienser

Instruktioner

Skär plommon i kvartar. Skär löken och äpplet i mindre bitar. Skär "slantar" av chilin och låt kärnorna vara kvar. Lägg alltsammans i en kastrull och slå över vinäger och farinsocker. Rör om och låt koka i ca 50 minuter. Jag lät locket ligga på de första 20 minuterna. Dra av plattan och låt svalna kort, häll sedan i en ren glasburk och låt svalna helt. Lägg på lock och ställ in i kylen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.