Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonkaka med nötter o konjak

 
Skriv ut

Julig plommonkaka från Finland

Ingredienser

Instruktioner

Hacka plommon och hasselnötter och slå över konjaken. Låt dra minst en timme, helst över natten. Rör om då och då. Rör smör och socker poröst, tillsätt äggen ett i taget. Blanda samman mjöl och bakpulver, rör ner det i smeten växelvis med grädden. Grädda i en smord och bröad form längst ner i ugnen, ca 50 min 175 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.