Mumsig kaka med plommon under ett täcke av spröd maräng.
Instruktioner
- Ugn 175°
- Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en bakform med löstagbar botten. Smörj och bröa formen.
- Smält smör, låt det svalna. Mal pistaschnötter till marängen i en mandelkvarn.
- Vispa äggulorna och det hela ägget med socker till en fluffig smet. Tillsätt bittermandelarom och avsvalnat smör. Rör ner vetemjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i formen. Skölj, dela och kärna ur plommonen. Lägg dem ovanpå smeten.
- Vispa vitorna i en ren bunke med rena vispar till ett hårt skum och tillsätt sockret i slutet av vispningen. Vänd ner malda pistaschnötter. Bred marängen över plommonen. Grädda kakan på nedersta falsen i 175 grader i cirka 50 minuter.
- Låt svalna i formen innan den läggs upp på fat. Pudra över florsocker och 2 msk hackade pistaschnötter.
- Lycka till!
Publicerat den
25 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar