Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonkaka med pistaschmaräng

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Mumsig kaka med plommon under ett täcke av spröd maräng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175°
  2. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en bakform med löstagbar botten. Smörj och bröa formen.
  3. Smält smör, låt det svalna. Mal pistaschnötter till marängen i en mandelkvarn.
  4. Vispa äggulorna och det hela ägget med socker till en fluffig smet. Tillsätt bittermandelarom och avsvalnat smör. Rör ner vetemjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i formen. Skölj, dela och kärna ur plommonen. Lägg dem ovanpå smeten.
  5. Vispa vitorna i en ren bunke med rena vispar till ett hårt skum och tillsätt sockret i slutet av vispningen. Vänd ner malda pistaschnötter. Bred marängen över plommonen. Grädda kakan på nedersta falsen i 175 grader i cirka 50 minuter.
  6. Låt svalna i formen innan den läggs upp på fat. Pudra över florsocker och 2 msk hackade pistaschnötter.
  7. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.