Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonkaka med portvin och valnötter

(1 kommentar)  
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Mums, så gott med plommon i portvin tillsammans med den härligt goda chokladglasyren!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kärna ur och skär plommonen i klyftor. Häll portvin på plommon och russin, precis så att det täcker. Låt stå mörkt och täckt med plast 1-2 timmar.
  2. Rör matfett, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning. Blanda nötterna med vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter. Låt plommon och russin rinna av och fördela sedan frukterna i smeten.
  4. Grädda kakan i 175 grader i nedre delen av ugnen knappt 1 timme. Låt svalna helt före garnering.
  5. Chokladglasyr: Koka upp grädden och tillsätt den grovt hackade chokladen. Ta kastrullen från plattan och rör om tills all choklad smält. Låt svalna och stelna till bredbar konsistens.
  6. Garnera kakan med krämen, nötterna och några plommonbitar.
  7. Tips! Du kan spara portvinet, det smakar gott till vaniljglass, gärna tillsammans med nya russin som fått ligga och dra.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • flabban 18 september 2008

    Mycket god, en riktig läckerbit fast jag uteslöt russinen. Tack för ett bra recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.