Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonkaka med vaniljsås

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Bjud på en härligt guldgul plommonkaka till höstfikat...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader.
  2. Mortla saffran och socker. Vispa det och smöret poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Rör i crème fraiche. Blanda mjöl, bakpulver och ¾ av solrosfröna och rör till en jämn smet.
  3. Häll den i en smord och bröad form.
  4. Dela och kärna ur plommonen och fördela dem i formen. Strö över resten av solrosfröna.
  5. Grädda i ugn, 175°, 50-60 minuter.
  6. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur kärnorna och mortla dem med florsockret tills kärnorna har lösts upp.
  7. Vispa grädden och smaka av med vaniljsockret.
  8. Låt kakan svalna och servera med vaniljsåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.