Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonkarameller

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Husmanscocktail

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rör ihop katrinplommonpuré, vinäger, honung, vitlök och 1/2 tsk salt till en sås.
  3. Skär bort svålen och en del av fettkappan på fläsket. Skär bitarna längs med (skikten) på mitten i 4 bitar som blir 1–2 cm höga.
  4. Lägg fläskbitarna med den skurna sidan/fettsidan uppåt. Pensla generöst med plommonsås. Ställ ca 30 minuter i ugnen. Pensla flera gånger med såsen.
  5. Ta ut och låt svalna. Ställ kallt i minst 4 timmar. Förbered hit.
  6. Sätt ugnen på grill, 250°C. Skär fläsket i ca 2 cm stora tärningar och lägg dem på en ugnsplåt. Gratinera i 6–8 minuter, till fin färg. Lägg upp på fat. Servera med cocktailpinnar eller liknande då bitarna blir knäckigt kladdiga – och underbart goda!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.