Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonlängd

(1 kommentar)  
Skriv ut

Gillar man plommon, som jag, så är det här ett mumsigt bakverk. Fyllningen består av mandelmassa, kanel och plommon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop matfett, mjöl samt vatten och forma till en deg. Låt vila i kylen i en timma.
  2. Kavla ut degen till en längd, 15x40 cm. Riv mandelmassan och lägg i mitten. Lämna en kant runtom. Strö över kanel. Klyfta plommonen och lägg ovanpå. Vik upp en kant runtom och tryck till. Pensla kanten med uppvispat ägg.
  3. Grädda i 225 grader, 20 minuter. Låt svalna. Koka upp vatten och gelésocker. Koka i ½ minut och låt svalna. Skeda gelén över plommonen.
  4. Rör ut florsocker i vatten och glasera kanterna.

Kommentarer (1)

  • soipar 2 september 2008

    Lättbakad. Ser mycket proffsig ut. Smakar mer

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.